Нормативні документи щодо організації харчування учнів в закладах загальної середньої освіти:
- ст. 56 Закону України “Про освіту“
- Закон України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів“
- Закон України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім´ям“
- Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» №305 від 24.03.2021 (зі змінами),
- Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» № 786 від 28.07.2021
- Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, наказ МОЗ від 25.09.2020 № 2205 (зареєстровано в Мін’юсті 10 листопада 2020 р. за № 1111/35394),
- Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання НАССР (Наказ Мінекономіки від 01.12.2020 №2489),
- Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти.
- Постанова Кабінету Міністрів від 19.06.2002 №856 “Про організацію харчування окремих категорій учнів в загальноосвітніх навчальних закладах“
- Постанова Кабінету Міністрів від 22.11.2004 №1591 “Про затвердження норм харчування в навчальних та оздоровчих закладах“
- Постанова Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 “Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість“
- розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 №865-р “Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняними виробництва“
- спільні накази МОН і МОЗ України від 15.08.2006 №620/563 “Про невідкладні заходи по організації харчування дітей в дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах“, від 01.06.2005 № 242/329 “Про затвердження Порядку організації харчування дітей в навчальних і оздоровчих закладах“, від 17.04.2006 №298/227 “Про затвердження інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах“